вторник, 21. септември 2021. Вести денес: 164
home Вести

Емил Костовски (Албанец) стана филмолог во Кинотека на Македонија (ФОТО)

Емил Костовски (Албанец) стана филмолог во Кинотека на Македонија (ФОТО)

Од сите пријавени кандидати за позицијата „филмолог-филмски архив“ на огласите што во три македонски дневни весници ги објавила Националната установа Кинотека на Македонија, избран е филмологот Емил Костовски.

Во решението потпишано од директорот Владимир Ангелов, филмологот Емил Костовски е Албанец и е вработен на неопределено работно време, пренесе ПлусИнфо.

Коронавирус