вторник, 26. јануари 2021. Вести денес: 0
home Вести

Емил Димитриев: Оваа Влада разочарува многу побргу од вообичаеното

Емил Димитриев: Оваа Влада разочарува многу побргу од вообичаеното

Поранешниот премиер, а сегашен пратеник, Емил Димитриев, во интервју за „Независен весник“   говори за интегритетот на интелектуалците,  новата оперативно-техничка агенција, , безбедносните прашања, претседателските кандидати, Владата на Заев итн…

-Оваа Влада е типичен пример како во желбата да биде соборена претходната влада, без да биде подготвена од програмски и човечки аспект, дојде на власт со нереални и неиздржани ветувања, поради што разочарува многу побргу од вообичаеното. Состојбата во економијата е катастрофална, безбедноста влошена како никогаш досега, здравството и образованието се во слободен пад, земјоделството и градежништвото го допреа дното. Сè полоши се извештаите за состојбата со корупцијата и криминалот. Како никогаш досега, сите сили се насочени комплетно да се уништи опозицијата и да се владее самостојно, вели Димитриев оценувајќи ја владата на Заев.

Коронавирус