сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 91
home Вести

ЕКСКЛУЗИВНО: Журнал ги открива новите именувања на владата по институции

ЕКСКЛУЗИВНО: Журнал ги открива новите именувања на владата по институции

Новите назначувања што владата денес започна да ги прави по различни институции и дирекции, откако премиерот Заев отпушти голем број функционери во институциите каде што тој сметаше дека не се работи како што треба, па така на денешната седница се предложени и именувани голем број од нив, додека новинската агенција Журнал ги открива нивните имиња: Висара Риза, вршител на должност во Агенцијата за лекови и медицинска опрема Малмед Милан Запровски за вршител на должност во Државниот инспекторат за земјоделство Емил Крстевски за вршител на должност во Државен архив Арбен Вила за вршител на должност во Агенцијата за странски инвестиции Измит Нура за заменик директор во Агенција за млади и спорт Дејан Богоевски за вршител на должност во Дирекцијата за безбедност на железничкиот систем Пајазит Лика за вршител на должност во Дирекцијата за развој на индустриски зони Армир Садики за вршител на должност во Бирото за јавни набавки Ване Цветковски за вршител на должност во Советот за напредок и надзор на ревизија Рефик Мустафа за вршител на должност во Дирекцијата за електронско здравство Марјан Огненовски се разрешува од раководната позиција во Нафтовод Зоран Исајловски за раководител во Нафтовод Милутин Станиќ се разрешува од функцијата директор во Дирекцијата за развој и напредок на образованието и јазиците на заедниците, а на негово место се се именува Славица Тодорова. Членови на управните одбори: Даниел Шауковски за член во УО на Агенцијата за катастар и недвижности Блажо Костов за член во УО на Агенцијата за катастар и недвижности Милан Давидковски член во УО на Друштвото за фабрики и машинерии-Велес Николче Мијаковски за член во УО во здравствен дом Демир Билјана Босилкова за член во УО во болницата во Велес Томислав Секуловски за член во УО во охридската болница Драган Каровски за член во УО во Агенцијата за странски инвестиции Стефанија Ташевска за член во УО во стоматолошката болница во Скопје Златко Марковски за член во УО во ЈП за одржување на патишта и магистрали Лидија Николовска за член во УО во ЈП за стопанисување со шумите Кире Тукхаров за член во УО во Здравствениот дом во Струмица Ана Милкова за член во УО во ЈП за водовод во Велес Влатко Величковски за член во УО во ЈП Службен весник Марина Панчурова за член во УО во Здравствен дом Струмица Гордана Заринска за член во УО во болницата во Струмица Орхидеја Шурбановска за член во УО во Национална комисија за книги Руан Иљази за член во УО во сферата на здравството Асим Дали за претседател на Советот во Институтот за акредитација Александар Давидовски за член во УО во Акционерското здружение за водостопанисување Соња Петрушевска за член во УО во Банката за развој Мартин Велинов за член во УО во Центар за традиционална кинеска медицина Лубица Зафирова за член во УО во Центар за традиционална кинеска медицина.

Извор: zhurnal.mk

Коронавирус