петок, 30. септември 2022. Вести денес: 178
home Вести

Еден починал дома, други 50 пациенти во болнички услови: Најмладиот бил од Куманово и имал 32 години

Еден починал дома, други 50 пациенти во болнички услови: Најмладиот бил од Куманово и имал 32 години

Пријавени се вкупно 51 починати лица од коронавирус во последните 24 часа во Македонија.

Од нив, 20 од Скопје (87г , 81г , 80г , 80г , 79г ,79г, 76г , 73г , 71г , 69г, 68г, 68г, 62г, 62г 60г, 56г, 55г, 53г, 51г, 47г ), по 5 починати пациенти од Прилеп (84г, 82г, 77г, 72г, 72г) и Струмица (84г, 81г, 77г, 76г, 70), по 3 починати пациенти од Куманово (52г, 52г, 32г) и Кочани (63г, 61г, 46г), по 2 починати пациенти од Тетово (69г и 55г), Гостивар (83г, 57г), Кавадарци (77г и 74г) и Охрид (77г и 66г), и по 1 починат пациент од Битола (73г), Неготино (68г), Гевгелија (76г), Радовиш (77г), Делчево (79г), Виница (74г) и Валандово (58г).

Пеесет пациенти се починати во болнички услови, а еден пациент е починат дома.

Коронавирус