недела, 20. јуни 2021. Вести денес: 64
home Вести

Еден месец откако беа убиени: Наум и Доне Колеви се погребани во Македонија

Еден месец откако беа убиени: Наум и Доне Колеви се погребани во Македонија

По еден месец откако се случи свирепото убиство на двајца струмичани Наум и Доне Колеви во Фрибург, тие денеска беа донесени во своето родно место и во 17:00 часот беа погребени.

-Семејството Колеви се заблагодарија на сите оние кои помогнаа нивните најмили да бидат погребени во своето Мокриево, објави Струмица денес.

Наум Колев (47) и неговиот син Доне (23) од струмичкото село Мокриево беа убиени во Швајцарија во местото Соренс, во кантонот Фрибург.

Нивните тела беа пронајдени на 26-ти март, на фарма за коњи покриени со арско ѓубре.

Беа потребни многу парични средства за нивните тела да бидат пренесени во Македонија, а за тоа помогнаа и струмичани.

Најнови вести

ЕУРО 2020

Македонија