петок, 31. март 2023. Вести денес: 136
home Вести

Џафери закажа седница за пописот и Изборниот законик во 13 часот

Џафери закажа седница за пописот и Изборниот законик во 13 часот
МИА

Собранието информира дека претседателот Талат Џафери ја свика 38. пленарна седница во 13.00 часот со две точки на дневниот ред.

Првата точка на дневе ред е  Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за попис на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, 2021 година по скратена постапка.

Втората точна на дневен ред е Предлог на закон за изменување и дополнување на Изборниот законик по скратена постапка.