вторник, 20. ноември 2018. Вести денес: 84
Breaking news:

Ројтерс: Груевски доби азил во Унгарија

home Вести

Двојно зголемени нивоата на реките

Двојно зголемени нивоата на реките

Двојно поголеми од просекот за февруари се водостоите на реките низ Македонија, а езерата се на речиси исто ниво, покажува денешното хидролошко мерење.

Според УХМР, намалувања се евидентирани само на Црна Река кај Новаци и на Крива Река кај Крива Паланка, додека состојбата на Брегалница кај Берово е непроменета.