петок, 15. јануари 2021. Вести денес: 132
home Вести

Двојно зголемен водостојот на Вардар

Двојно зголемен водостојот на Вардар

Речиси двојно е зголемен водостојот на Вардар на сите мерни станици, покажуваат денешните хидролошки мерења на Управата за хидрометеоролошки работи.

Кај Јегуновце нивото на Вардар денеска е за 25 сантиметри поголемо во однос на септември, кај Велес за 52 сантиметри, а кај Демир Капија за 75 сантиметри поголемо од септемврискиот просек.

Скоро двојно е намален водостојот на Пчиња, а за некој саниметар е намаленото нивото на Крива Река и Брегалница.

Кај езерата нема поголеми отстапувања во споредба со септемврискиот просек.

МИА

Коронавирус