недела, 23. јануари 2022. Вести денес: 0
home Вести

Двојно повисоко нивото на Црна

Двојно повисоко нивото на Црна

Преполовени во однос на септемврискиот просек се нивоата на реките Сатеска кај Ботун и на Пчиња кај Катлановска бања, додека Црна кај Новаци покажува двојно зголемување.

Според денешните хидролошки мерења на УХМР, пониски водостои бележат и Вардар кај Зајчев Рид и Крива Река кај Крива Паланка, додека повисоки од просечните се нивоата на Варадр кај Јегуновце, Брегалница кај Берово.

Коронавирус