сабота, 28. март 2020. Вести денес: 21
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Двојно пониски нивоата на Лепенец, Црна Река и Сатеска

Двојно пониски нивоата на Лепенец, Црна Река и Сатеска

Водостоите на само неколку реки во земјава се во рамки на просекот за март. Двојно пониски се Лепенец кај Скопје, Црна кај Новаци и Сатеска кај Ботун.

Според УХМР, снижени, но не драстично се и нивоата на Вардар кај Велес, Пчиња кај Катлановска Бања, Крива Река кај Крива Паланка, Струмица кај Ново Село и Црн Дрим кај Ложани.

Охридското и Дојранското езеро бележат извесни зголемувања, додека кај Преспанското е забележано одредено намалување.