четврток, 29. октомври 2020. Вести денес: 136
Во живо

Народот против загадувањето на воздухот, протести организирани од ВМРО-ДПМНЕ во 19 часот

home Вести

Двојно пониска излезеност на референдумот до 17 часот во споредба со локалните избори во 2017 година

Двојно пониска излезеност на референдумот до 17 часот во споредба со локалните избори во 2017 година

Двојно пониска е излезноста на денешниот референдум во однос на парламентарните избори во 2014 и 2016 и локалните избори 2017 година.

До 15 часот на територија на цела Македонија според обработените податоци на ДИК излегле 28, 83 проценти или во гласови излегле 450.771 гласач.

Во споредба со локалните избори во 2017 година излезеноста до 17 часот изнесувала 48 проценти на целата територија на Македонија, додека излезноста на парламентарните избори во 2016 година во 17 часот изнесувала рекордни 60,38 проценти.

Новата пресконференција ДИК ја најави за 18.30 часот.

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2017

РЕФЕРЕНДУМ 2018 17 ЧАСОТ

Коронавирус