сабота, 28. ноември 2020. Вести денес: 94
home Вести

Двојно намалени водостоите на дел од реките

Двојно намалени водостоите на дел од реките

Мерењата на Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) покажуваат речиси двојно намалени водостои во однос на просекот за мај на Треска кај Македонски Брод, Крива Река кај Крива Паланка и на Црна Река кај Новаци, а намалување има и на Брегалница кај Берово и на Вардар кај Демир Капија.

Зголемен водостој е регистриран на Вардар кај Скопје (Зајчев Рид) и на Пчиња кај Катлановска Бања.

Нивото на Охридско Езеро е 17 сантиметри над дозволениот максимален водостој, а нивото на Дојранско Езеро е 15 сантиметри над договорениот максимален водостој.

Коронавирус