недела, 5. декември 2021. Вести денес: 91
home Вести

Дваесет и втора Ораторска вечер на Правниот факултет

Дваесет и втора Ораторска вечер на Правниот факултет

На Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска ќе се одржи 22-та Ораторска вечер „Иво Пухан“.

Ораторската вечер, како и конференција на тема „Право, правда и политика во современиот демократски контекст“ што ќе се одржи на 10-ти овој месец, се одбележува Мешународниот ден на човекови права – 10 Декември, што е истовремено и Ден на факултетот.

Оваа година Факултетот ја одбележува и 25 годишнината од основањето на политичките студии.

На финалето на Ораторската вечер ќе настапат 10 говорници, студенти на Универзитетот Св. Кирил и Методиј.

МИА

Коронавирус