понеделник, 30. март 2020. Вести денес: 60
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

„Дурмо турс“ сам на себе си вршел технички преглед на автобусите

„Дурмо турс“ сам на себе си вршел технички преглед на автобусите

„Дурмо турс“ сам на себе си вршел технички преглед на возилата. Компанијата ги праќала автобусите во Авто – мото здружение Гостивар кое е во сопственост на истите газди, потврдија од МВР.

Од Државниот инспекторат за транспорт велат дека компанијата уредно поседувала 4 лиценци за превоз, 2 за внатрешен и 2 за надворешен транспорт. Овие лиценци имаат рок на траење од 5 години, а техничките прегледи се вршеле два пати годишно.

„Дурмо Турс“ има широка лепеза на бизниси – туристичка агенција, транспорт, авто школа, станица за технички преглед.