понеделник, 3. август 2020. Вести денес: 57
home Вести

Дурловски: Пред паметниците ветуваме и се заветуваме за чување на светото, на своето, за верноста кон татковината, платена со крв

Дурловски: Пред паметниците ветуваме и се заветуваме за чување на светото, на своето, за верноста кон татковината, платена со крв

Пред спомениците се поклонуваме, се сеќаваме и тагуваме…Пред паметниците ветуваме и се заветуваме за чување на светото, на своето, за верноста кон татковината, платена со крв…

Почит и благодарност за Илинденците, за сите борци од НОБ, во чиј спомен, тука, во Ложани, го одбележуваме денешниов ден…, пишува на сцојата Фејсбук објава носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ5 Игор Дурловски.

Коронавирус