четврток, 13. август 2020. Вести денес: 154
home Вести

Дурловски: Обновата за руралниот дел од Македонија ќе значи модернизација на инфраструктурата, развој на еко туризмот и создавање на квалитетен амбиент

Дурловски: Обновата за руралниот дел од Македонија ќе значи модернизација на инфраструктурата, развој на еко туризмот и создавање на квалитетен амбиент

Време е за проекти, просперитет, и исполнети ветувања!, пишува во својата објава носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ5 Игор Дурловски.

-Обновата за руралниот дел од Македонија ќе значи модернизација на инфраструктурата, развој на еко туризмот и создавање на квалитетен амбиент, атрактивен за останување на населението во селата, особено за младите луѓе.

-За овие мерки, ќе бидат издвоени по 60 милиони евра секоја година, што посебно ќе се почувствува во струшкиот регион кој располага со огромен потенцијал.

Време е за доверба, време е за ОБНОВА!, велиДурловски во својата објава.

Коронавирус