вторник, 11. август 2020. Вести денес: 68
home Вести

Дурловски: Обновата носи низа мерки во насока на поддршка и развој на професионалниот спорт

Дурловски: Обновата носи низа мерки во насока на поддршка и развој на професионалниот спорт

Врвните спортски резултати, бараат врвна форма од спортистите, но бараат и осмислена стратегија и финансиска поддршка од страна на државата, истакна денес Игор Дурловски, носител на листа на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ 5.

„Обновата носи низа мерки во насока на поддршка и развој на професионалниот спорт.

Ќе донесеме целосно нов Закон за спорт и воведувањето на новата мерка “Спортски денар”, но се обврзуваме и да ја подобриме мерката за ослободување на дел од данокот на добивка на приватните компании во интерес на спортистите.

Паралелно, ќе работиме на унапредување на училишниот и универзитетскиот спорт, на подобрување на спортската инфраструтура.

Спортот мора да стане дел од нашето секојдневно живеење“-порача тој!

Коронавирус