петок, 14. август 2020. Вести денес: 153
home Вести

Дурловски: Ги знам проблемите на лицата со попречен вид и токму затоа, лично ќе се заложам за нивен подостоинствен од во животот

Дурловски: Ги знам проблемите на лицата со попречен вид и токму затоа, лично ќе се заложам за нивен подостоинствен од во животот

➡️Предизвиците кои ги носи животот и со кои се соочуваат лицата со попречен вид се мое секојдневие.

➡️Мојот татко е слепо лице, но недостигот на вид никогаш не беше и недостаток на родителска грижа и топла семејна атмосфера.

✅Ги знам проблемите на лицата со попречен вид и токму затоа, лично ќе се заложам за нивен подостоинствен од во животот.

✅Ќе работиме на менување на општествената свест, на прифаќање на различностите и надминување на бариерите.

⭕️14

#ОбноватаДоаѓа
#ИсправиСеМакедонијо

Коронавирус