четврток, 26. ноември 2020. Вести денес: 107
home Вести

Дурловски: Ако графит што содржи „македонско“ е герила акција, а нам ни е тоа нормално, тогаш ние сме навистина за колективно лечење

Дурловски: Ако графит што содржи „македонско“ е герила акција, а нам ни е тоа нормално, тогаш ние сме навистина за колективно лечење

Поранешниот директор на Македонска опера и балет, Игор Дурловски,го коментира враќањето на оригиналното име на културната установа пред и на објектот преку графити, откако пред два дена беше изваден зборот „македонска“ од натписот на неа.

Кога дојде време во Северџанистан графит што содржи ‘македонско’ да е герила акција, а нам ни е као нормално, тогаш ние сме навистина за колективно лечење -напиша оперскиот пејач на својот профил на Фејсбук

Коронавирус