вторник, 29. ноември 2022. Вести денес: 45
home Вести

Дури и на анкета од 33 милиони евра за Филипче мнозинството има негативно мислење

Дури и на анкета од 33 милиони евра за Филипче мнозинството има негативно мислење

Во очекување на вакцинацијата против Ковид 19 што треба да стави крај на Пандемијата мнозинството граѓани во Анкетата на Телма и МЦМС се изјасниле дека не веруваат во здравствените власти дека имаат капацитет да ја спроведат. Или 60,5 отсто од испитаниците сметаат дека здравствените власти нема да можат навремено и и ефективно сите да ги вакцинираат. Сепак третина или 34,7 отсто веруваат во капацитетот на здравството, додека 4 отсто немаат став за ова прашање.

Истражувањето е спроведено од М-Проспект во периодот од 16 до 24 декември, преку телефонска анкета, на репрезентативен примерок од 1.000 испитаници, со маргина на грешка е +/3% и на ниво на доверба од 95%.

Во најновата анкета на Телма и МЦМС, мнозинството се изјаснило со негатицно мислење за министерот за здравство, Венко Филипче.

Коронавирус