четврток, 17. јуни 2021. Вести денес: 26
home Вести

Дури и коалиционите партнери на Заев реагираат за емитувањето на бугарската национална телевизија во Македонија

Дури и коалиционите партнери на Заев реагираат за емитувањето на бугарската национална телевизија во Македонија

Лилјана Поповска, претседател на политичката партија ДОМ, која што е коалиционен партнер на СДСМ, остро реагира на својата официјална Фејсбук страница по повод воведување на бугарската национална телевизија во Македонија.

„НЕ МОЖЕ бугарска телевизија во Македонија, имате ли ум, луѓе?? Внесувате официјална антидржавна пропаганда, како Егзархијата во 19век?? Но тогаш сме биле во Отоманска Турција, а сега во самостојна држава ова да си го правиме? Ова е национално самоубиство“ стои во нејзиниот Фејсбук статус.

ЕУРО 2020

Македонија