петок, 28. јануари 2022. Вести денес: 130
home Вести

Дури 86,2% од Македонците сметаат дека има корупција и криминал во Владата

Дури 86,2% од Македонците сметаат дека има корупција и криминал во Владата

Огромен број од граѓаните сѐ уште не се политички определени, расте незадоволството од власта, од судството, од економската состојба во државата, расте невербата дека нешто може да се смени, а анкетираните граѓани сѐ почесто одбиваат да одговарат на прашањата од анкетарите, што се толкува како страв.

Ова се заклучоците и од последната анкета на Маркет вижн, која за потребите на МКД.мк беше спроведена од 9 до 17 октомври.

Во однос на присуството на криминалот и корупцијата кај највисоките нивоа од државната власт, граѓаните на Македонија се едногласни – 86,2 отсто од анкетираните граѓани одговориле со „да“, а 9,9% со „не“.

Коронавирус