сабота, 16. октомври 2021. Вести денес: 111
home Вести

ДУИ ќе раководи со Бирото за јавна безбедност на МВР, Финансова полиција и Фондот за здравство

ДУИ ќе раководи со Бирото за јавна безбедност на МВР, Финансова полиција и Фондот за здравство

Според договорот Заев-Ахмети, ДУИ ги презема од СДСМ и Бирото за јавна безбедност во МВР, како најважна оперативна позиција во полицијата, како и Финансовата полиција, како клучна институција за финансиско разузнавање, дознава Пресс24 неофицијално од партиски извори. Исто така ДУИ ќе раководи и со Фондот за здравство, како една од клучните институции во оваа област:

Директор на БЈБ, Шефик Бајрами, вработен како началник во МВР

Директор на Финансова полиција, Ширет Елези, досегашен зам.мин финансии

Инспекторат за труд, Хади Фетиши

Фонд за здравство, Фатон Ахмети

МЕПСО Мукадес Хајдари

АЕК Арианит Џафери

Директорат за заштита и спасување, Арсим Нуредини

Агенција за лекови, Лирим Шабани

Државни патишта, Ејуп Рустеми

Биро за метрологија, Фестим Халили.

Центар за управување со кризи, Бајрам Насуфи

Државен Катастар, Башким Ахмети

Железници, Фатон Положани

Коронавирус