среда, 20. јануари 2021. Вести денес: 37
home Вести

Државното име исчезна од армиските униформи (ФОТО+ВИДЕО)

Државното име исчезна од армиските униформи (ФОТО+ВИДЕО)

Парадните yнифopми на воениoт оркестар на АРМ останаа без државното име на заедничкиот концерт во Македонската Филхармонија на кој присуствуваа оркестрите на САД, Велика Британија, Словенија и Грција.

Унифopмитe на македонската армијa имаа само знаме, но не и државно име на нив.

Ккао што може да се забележи од фотографиите на ознаките на униформите никаде не е напишано државното име.

Досега припадниците на Армијата го имаа истакнато државното име на своите униформи впрочем како што е и пропишано со закон.

Коронавирус