недела, 5. декември 2021. Вести денес: 71
home Вести

Државниот инспекторат за шумарство си ги воведе променетото име и двојазичноста (ФОТО)

Државниот инспекторат за шумарство си ги воведе променетото име и двојазичноста (ФОТО)

Државниот инспекторат за шумарство и ловство веќе ја воведе двојазичноста.

Истовремено, официјално почна да го користи и називот „Северна Македонија“.

На новите обележја, Државниот инспекторат е на Северна Македонија, напишано на македонски и албански јазик.

Коронавирус