сабота, 15. мај 2021. Вести денес: 7
home Вести

Драстичен пад на водостоите на Дрим и Црна река

Драстичен пад на водостоите на Дрим и Црна река

Водостоите на повеќето реки во земјава се намалени, а некои се нешто повисоки или во рамки на просекот за мај.

Според денешните хидролошки мерења, драстичен пад бележи Струмица кај Ново Село, а Црн Дрим кај Ложани и Црна Река кај Новаци се двојно пониски од просекот.

Езерата се без поголеми промени, а Преспанското за 10 сантиметри го има надминато апсолутниот минимум. (МИА)

Коронавирус