четврток, 23. март 2023. Вести денес: 152
home Вести

Драган Цуклев: Оваа влада има катастрофално ниво на реализација на капиталните инвестиции

Драган Цуклев: Оваа влада има катастрофално ниво на реализација на капиталните инвестиции

Пратеникот од редовите на ВМРО ДПМЕ Драган Цуклев денеска од собраниската говорница во расправата за ребаланс на буџетот кажа дека Владата има катастрофално ниво на реализација на капиталните инвестиции што е поразително .

„Овој буџет го испланира оваа Влада ама со ребалансот треба да се има во предвид дека ништо не е реализирано односно имаме катастрофално ниво на реализација капиталните инвестиции и секаде имаме намaлување“, кажа Цуклев.

Имено, Цуклев истакна дека има само раст кај купување на нови служени возила од страна на Владата.

loading...

Најнови вести