недела, 9. август 2020. Вести денес: 93
home Вести

Дознајте по колку активни случаи со коронавирус има во секоја скопска општина

Дознајте по колку активни случаи со коронавирус има во секоја скопска општина

Од почетокот на пандемијата на коронавирус, во Скопје се заразиле 3573 лица. Од нив се активни 1895 во моментов.

Еве по колку активни случаи има во секоја скопска општина:

Чаир – 348, Аеродром – 152, Бутел – 155, Гази Баба – 194, Центар – 142, Карпош – 149, Сарај – 129, Кисела Вода – 113, Ѓорче Петров – 108, Студеничани – 107, Шуто Оризари – 84, Арачиново – 45, Илинден – 29, Петровец – 17, Чучер Сандево – 17, Сопиште – 8, Зелениково-9, Странец – 1, Нераспределен- 89.

Коронавирус