понеделник, 30. март 2020. Вести денес: 0
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Дождот и ветерот го расчистија загадениот воздух, но што се случува во Струмица?

Дождот и ветерот го расчистија загадениот воздух, но што се случува во Струмица?

Мерните станици на аерозагадувањето утринава по подолго време покажуваат добри резултати.

Според истите, воздухот утринава не е загаден ниту во Куманово, ни Тетово, ниту Скопје. Но, мерните станици ова утро во Струмица покажуваат големо загадување.

Границата е надмината само на мерната станица во Струмица, каде присуството на ПМ10 честички е 133 µg/m3, во Кочани е 16 µg/m3, а во Куманово е 14 µg/m3, додека кај Ректорат е 9 µg/m3.