понеделник, 21. јуни 2021. Вести денес: 0
home Вести

ДОВЕРБАТА СРУШЕНА – ХАРТИЈАТА ,,СТОО”

ДОВЕРБАТА СРУШЕНА – ХАРТИЈАТА ,,СТОО”

ДОВЕРБАТА СРУШЕНА – ХАРТИЈАТА ,,СТОО”

Мерките за кризата Ви се само на хартија!

Штанцате уредби со законска сила, тендери, набавки за она што Ви душа сака!
Па, хартија е!

Премиерот – само на хартија!

Способноста на клучни министри – само на хартија !

Демократија и демократско општество, -само на хартија!

Повекепартиски систем -само на хартија!

Владеење на право -само на харија!

Меѓународни договори недообјаснети – сепак се само хартија !

Некаде пишува дека Собрание не може да се свика, а на друга хартија пишува дека Собранието можело да се свика.

Ако се собере Собрание некоја непријатна содржина ќе се избрише од некоја хартија…

Но, не заборавајте „Кога ќе срушите нечија доверба, тоа е исто како да стуткате совршено рамен лист од хартија.

Можете да го исправите, но никогаш нема да биде ист.“

Довербата Ви е срушена, ама и хартијата стоо !

Ќе помине и ова!

Фејсбук статус на Ели Панова

ЕУРО 2020

Македонија