понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 185
home Вести

Донев: Оваа влада спроведува политика на идиотизам со цел да направи од граѓаните идиоти

Донев: Оваа влада спроведува политика на идиотизам со цел да направи од граѓаните идиоти

Јас имам една теорија моја дека ситуацијата во Македонија не само овие денови туку подолг период Македонија е на дело на спроведување на политика на идиотизам. Која што има за цел да направи од граѓаните идиоти и да прифатат нешто ненормално за нормално. И за тоа сето ова се случува, образложи професорот Јован Донев, при гостувањето во емисијата „Само Вистина“.

Донев посочи дека последиците на една таква политика се гледаат би рекол глупава политика, но реално на дело се гледа и секој ден ја гледаме таа политика. Ние на дело се гледа дека не знам еве државната безбедност на ништо не личи. И тоа благодарејќи на овие судски спорови што се. И не дај боже од друго министерство да се појави некаков судски спор па ќе дознаеме дека клучните институции за задолжени за безбедноста на државата не функционираа.

Институциите за безбедноста воопшто не функционираат, тие се раскол. Таму не се знае кој пие кој плаќа. И не очекувам дека е поразлична ситуацијата во МНР, во МО ниту во Агенција за разузнавање, тоа е се бидејќи оваа Влада нема друга агенда. Едина агенда на оваа влада е по секоја цена да го смени името. Тука ја троши највеќе енергијата. И резултатите се гледаат од далеку, потенцира Донев.

Најнови вести

Коронавирус