среда, 8. јули 2020. Вести денес: 154
МЕГА БОМБА

Нова аудио бомба: Се гледам со Вице, дадоа зелено светло да му се зaпaли колата, Трајче Заев даде црвен картон да не работи ништо

home Вести

Донесени првите решенија за амнестирање

Донесени првите решенија за амнестирање

Кривичните совети при Основниот суд Скопје 1 – Скопје кои постапуваат по барањата доставени до Судот, а поврзани со Законот за амнестија ги донесоа првите решенија кои во текот на денот ќе бидат доставени до надлежните затворски установи од каде се добиени барањата, соопшти Основниот суд Скопје 1.

Со оглед на големиот број барања кои се уште пристигнуваат во Судот, кривичните совети продолжуваат со работа и донесенете решенија вендаш ќе бидат доставувани до надлежните установи се со цел да се запази законски утврдениот рок.

Парламентарни избори 2020