понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 157
home Вести

ДОКУМЕНТИ: Еве ги правните укажувања на Иванов за неуставниот Закон за употреба на јазиците

Забелешките на кои укажува претседателот Иванов се нотирани на 14 страници во 21 точка, а се однесуваат на суштински забелешки во кои се појаснува апсурдноста и противуставноста на изгласаниот Закон за употреба на јазиците, вклучително и самиот назив на Законот.
ДОКУМЕНТИ: Еве ги правните укажувања на Иванов за неуставниот Закон за употреба на јазиците

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, стави вето на Законот за употреба на јазиците што Собранието го изгласа на 11 декември.

Иванов, до македонското Собрание достави писмо со укажувања во кое јасно се наведени кои делови, членови и ставови од Законот за употреба на јазиците се спротивни и го кршат Уставот на Република Македонија.

Забелешките на кои укажува претседателот Иванов се нотирани на 14 страници во 21 точка, а се однесуваат на суштински забелешки во кои се појаснува апсурдноста и противуставноста на изгласаниот Закон за употреба на јазиците, вклучително и самиот назив на Законот.

Писмото со укажувања за неуставниот Закон, КУРИР ви го пренесува во целост:

 

 

 

 

 

 

 

 

Коронавирус