петок, 30. октомври 2020. Вести денес: 59
home Вести

ДОКУМЕНТ: Немало само обука на магаре, туку и обука на Кипар за само 54 илјади евра

ДОКУМЕНТ: Немало само обука на магаре, туку и обука на Кипар за само 54 илјади евра

Адвокатот Александар Тортевски на социјалните мрежи сподели уште еден „бисер“ од низата едукативни проекти со ЕУ пари исплатени на една скопска „фризерница’ преку Националната агенција за европски и образовни програми.

По скандалот со 270 илјади евра и претходната објава на Тортевски дека за „обука на хрватско магаре“ биле исплатени 83.000 евра европски пари, сега детали и за обука за гостопримство на Кипар за само 54.000 евра.

 

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”sr” dir=”ltr”>И тоа не е се&#39;!!!! За износ од само 54.000 евра, извршена е обука за гостопримството на Кипар. <a href=”https://t.co/OQz2M5yAD3″>pic.twitter.com/OQz2M5yAD3</a></p>&mdash; Aleksandar Tortevski (@atortevski) <a href=”https://twitter.com/atortevski/status/1315218262519619586?ref_src=twsrc%5Etfw”>October 11, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Коронавирус