четврток, 28. септември 2023. Вести денес: 120
home Вести

Доделување на наградите од конкурсот по повод 100 години од раѓањето на Блаже Конески

Доделување на наградите од конкурсот по повод 100 години од раѓањето на Блаже Конески

Во Клубот на пратениците во Скопје денеска ќе бидат доделени наградите на победниците на Конкурсот за ученици од основното образование инспирирани од делата на Блаже Конески.

Конкурсот го спроведе Министерството за образование и наука по повод 100 години од раѓањето на Конески.

На доделувањето на наградите ќе се обрати министерката за образование и наука Мила Царовска.с

Најнови вести