сабота, 6. јуни 2020. Вести денес: 98
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Добра вест: Негативни се тестовите на семејството на заболениот доктор од Битола

Добра вест: Негативни се тестовите на семејството на заболениот доктор од Битола

Негативни се тестовите на семејството Трпчевски од Битола. Болницата „Плодонст“ на својата Фејсбук страница објави дека сите пет резултати кои пристигнале вечерва, а беа земени во саботата, се негативни и сите се во добро здравје.

Минатиот понеделник, пред една недела, кај д-р Христијан Трпчевски, тестот беше негативен. Во петокот позитивен, а во саботата, кога сите се тестиравме, повторно негативен. Дали д-р Христијан Трпчевски имаше или немаше корона вирус, останува отворено прашање, за кое медицината треба да одговори. Иако фамилијарно сите сме лекари, немаме одговор на оваа состојба-стои во објавата.

Коронавирус