четврток, 29. октомври 2020. Вести денес: 145
Во живо

Народот против загадувањето на воздухот, протести организирани од ВМРО-ДПМНЕ во 19 часот

home Вести

Добиточниот Пазар затворен поради болест кај говедата, овците и козите

Добиточниот Пазар затворен поради болест кај говедата, овците и козите

ЈКП „Гази Баба 2007“ ги известува сите сточари, трговци и угостители, дека Добиточниот Пазар во населено место Трубарево овој вторник нема да работи.

Причината за затворање на пазарот е појавата на болеста “Син јазик” кај говедата, овците и козите.

Согласно препораките од Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) пазарите нема да работат се додека трае оваа епидемиолошка состојба.

 

Коронавирус