петок, 21. јануари 2022. Вести денес: 15
home Вести

„Доаѓаат разноразни сведоштва од вработени во Заводот за статистика за фабрикување на објавени резултати коишто претходно се издиктирани од Илинденска бр.2“

„Доаѓаат разноразни сведоштва од вработени во Заводот за статистика за фабрикување на објавени резултати коишто претходно се издиктирани од Илинденска бр.2“

На новинарско прашање упатено до Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски дали Заводот за статистика ги фабрикува објавените податоци за економскиот раст, тој вели дека поседува такви информации.

-Доаѓаат разноразни сведоштва од поранешни, но и сегашни вработени во Заводот за статистика за фабрикување на објавени резултати коишто претходно се издиктирани од Илинденска бр.2, а со цел да се стекнат подобри стартни позиции во делот на обезбедување на средства за финансирање на буџетот, но и за други политики коишто ги води оваа Влада, навистина тоа е загруижувачки. Јас во едно интервју кажав дека доколку ова се потврди, следната Влада предводена од ВМРО-ДПМНЕ серизоно ќе се позанимава со ова тоа не е срам и измама само за граѓаните на нашата држава, туку ова е срам пред меѓународните институции коишто од тој завод за статистика добиваат навигација за определување на кредитниот рејтинг.

Коронавирус