среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 0
home Вести

До обвинителствата нема пријави за нерегуларности на избирачкиот процес

До обвинителствата нема пријави за нерегуларности на избирачкиот процес

До Јавното обвинителство засега не е пристигната ниту една пријава за нерегуларности на гласачкиот процес.

Како што соопшти претседателот на Комисијата за следење евентуални противправности, Џељаљ Бајрами, пријава нема ниту од граѓани, ниту од кој било друг.

-До овој момент изборниот процес се одвива мирно, без посериозни нарушувања. Ниту во Комисијата, ниту во основните обвинителства каде што има организирани дежурства, нема пријавен настан. Очекуваме дека така ќе продолжи до завршување на изборниот ден, изјави Бајрами.

Тој напомена дека во сите основни обвинителства низ земјава, покрај редовните, се организирани и дополнителни дежурства за следење на изборните активности и навремено постапување ако биде пријавен каков било случај или настан.

Коронавирус