петок, 30. октомври 2020. Вести денес: 143
home Вести

„Дискусија за европските безбедносни предизвици и закани“ во организација на ЦБИ

„Дискусија за европските безбедносни предизвици и закани“ во организација на ЦБИ

Центарот за безбедносни истражувања (ЦБИ), организираше настан на тема “Дискусија за европските безбедносни предизвици и закани“.

На настанот свои излагања имаа Извршниот Директор на ЦБИ, доц. д-р Александар Нацев, кој се осврна на асиметричните методи на влијание во изборниот процес и г-дин Раби В. Седрак, специјален советник за антитероризам во ЦБИ, кој зборуваше за терористичките закани, стратегии и тактики преку анализа на научени лекции од Блискиот Исток.

На настанот присуствува голем број на претставници од дипломатскиот кор, колеги истражувачи од сродни организации од Блискиот Исток и домашни безбедносни експерти и практичари.

Настанот беше организиран со почитување на сите безбедносни мерки и протоколи кои се предвидени во борбата против Ковид-19.

Коронавирус