четврток, 28. септември 2023. Вести денес: 77
home Вести

Директорот на театар Kомедија: Да, на моето биро стои слика од Заев

Директорот на театар Kомедија: Да, на моето биро стои слика од Заев

-Да, на моето работно биро стои фотографија, а тоа е фотографија на Претседателот на Владата на Република Македонија, г. Зоран Заев, без никакви партиски обележја, а воедно покрај неа стојат и знамето на Македонија и знамето на ЕУ-, одговори в.д директорот на Театар Комедија, Сашо Ристовски, на прашањето дали во тие постапки не гледа партиска идолатрија и еден вид притисок кон вработените, кои, не мислат исто како него, пишува новинарката Јорданка Ивановска – Јоци на својот портал Јоци.мк.

Тој не гледа ништо лошо во тоа, да се меша политика со уметност, за разлика од  вработените актери на кои тоа им пречи. Меѓудругото, тој не гледа никаква партиска идеологија и притисок кон вработените, бидејќи бил „борец за слобода во начинот на комуникација и изразување на своите ставови“.

Целиот текст прочитајте го на порталот Joci.mk.