четврток, 9. февруари 2023. Вести денес: 19
home Вести

Директорот на ДЗС потврди дека четири инструктори се заразени, дали истите обучувале стотици попишувачи?

Директорот на ДЗС потврди дека четири инструктори се заразени, дали истите обучувале стотици попишувачи?

По обвинувањата од страна екс пратеникот Илија Димовски дека има веќе заразено попишувачи, Апостол Симовски директорот на ДЗС вечерва во Канал 5 телевизија призна дека четворица се заразени.

– Има четворица не се пет заразени инструктори за попишување, заразени од своите сопружници, но не се заразени од ДЗС, вели Симовски.

Имено на почетокот во емисијата на прашањето дали има правна основа за кривично казнување, Симовски истакна дека не знае дали имало правна основа тоа ќе го толкуваат правниците, тој не бил правник, ниту сакал да толкува закони во тој дел, но истакна дека повикувањето на бојкот е непатриотски чин.