сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 94
home Вести

Директорката на „Владо Тасевски“ Даскалова пред да ја спушти слушалката на КУРИР: Тоа што родителите се вознемирени е нивен проблем!

Директорката на „Владо Тасевски“ Даскалова пред да ја спушти слушалката на КУРИР: Тоа што родителите се вознемирени е нивен проблем!

Паниката кај родителите чии деца учат во основното училиште Владо Тасевски се повеќе расте.

Денеска родители се пожалија дека нивните деца во паника сакале да ја напуштат наставата поради ново настанатата ситуација, а биле спречени од директорката и наставниците.

КУРИР се обрати за изјава и до директорката на основното училиште Елка Даскалова која во кратка изјава пред да ни го спушти телефонот ни изјави дека се уште не добила никакви насоки од Министерството за образование, Министерството за здравство и Центарот за јавно здравје.

-Настава се одржува во училиштето, апсолутно, сите наставници ми се на број. Тоа што родителите се вознемирени е нивен проблем, ние не сме ли родители, наставниците и сите тие што сме сите на работа. Ние си постапуваме според Министерството за образование и Министерството за здравство, крај, пријатно!, заврши со спуштање на слушалката Даскалова.

Инаку од денеска три ученици од основното училиште Владо Тасевски од Козле се во домашна изолација откако вчера министерот за здравство Венко Филипче даде препорака до сите дерматолози кои биле на симпозиумот во Рагуза да останат дома со своите семејства.

Коронавирус