вторник, 27. септември 2022. Вести денес: 63
home Вести

Директорка на јавна институција објавува партиски постови во тек на работно време

Директорка на јавна институција објавува партиски постови во тек на работно време

Дека партизираноста во јавните институции е највисоко ниво сведочи токму овој чин на директорка на јавна институција која што во тек на работно време споделува партиски објави, односно додека е на работното место пропагира во корист на власта.

Имено, станува збор за директорката на МЦСР, Наташа Станојевиќ која на својот профил објавува партиски пропаганден материјал во тек на работно време. Доколку се слушне овој материјал, лесно ќе се заклучи дека станува за чиста пропаганда, а во корост на власта.

Јавноста во текот на вчерашниот ден беше сведок за тоа кој ги кочи антикризнитемерки кои што се наменети за граѓаните и стопанството. Имено, спикерот Талат Џафери, од нејасни причини не ја закажа 36тата седница на која предвидени овие закони.

Токму од таа причина, објавувањето и споделувањето на партиски активности, во случајов со дриректорката на МЦСР, не претставува ништо друго освен чиста пропаганда.

Коронавирус