четврток, 4. јуни 2020. Вести денес: 139
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Димовски: Министерство за локална самоуправа да постапува брзо и да не дозволи лични одмазди и пресметки базирани на злоупотреба на моќ и службена положба

Димовски: Министерство за локална самоуправа да постапува брзо и да не дозволи лични одмазди и пресметки базирани на злоупотреба на моќ и службена положба

Во четвртокот поставив пратеничко прашање до Владата на Република Македонија за ајдучкото однесување на повеќе градоначалници од СДСМ спрема вработени во општините, спрема граѓани и бизнисмени кои не им се по мерак, терк и не им се послушни… Набројав 6 примери на однесување на градоначалници како арамбаши… Побарав од Министерот за локална самоуправа Горан Милевски да даде налог на Инспекторатот за локална самоуправа и да ги испита тие јавни наоди…, напиша пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Илија Димовски на Фејсбук.

-За воља на вистината Министерот пред Собранието на Република Македонија и пред јавноста зема обврска дека ќе го испрати инспекторатот и извештаите и записниците ќе ги достави до пратениците и јавноста…

ВАЖНО: Еден од овие градоначалници уште утрешниот ден, петокот, започнал повторно да се пресметува и одмаздува спрема човек за кој имаше дел од моето прашање, а кого и претходно го малтретирал злоупотребувајќи ја својата моќ на локален шериф…

Уште еден апел до Министерство за локална самоуправа да постапува брзо и да не дозволи ова однесување да прерасне во лични одмазди и пресметки базирани на злоупотреба на моќ и службена положба…, додава Димовски.

Најнови вести

Коронавирус