понеделник, 8. март 2021. Вести денес: 128
home Вести

Димовски: Јавното обвинителство е мртво за предмети откако СДСМ е на власт

Димовски: Јавното обвинителство е мртво за предмети откако СДСМ е на власт

Она што е резултат од последниве три години е што нема ништо, никаква истрага за десеттина предмети. Некои од нив се тендери во здравство, во Фонд за здравствено осигурување, неправилности и делење пари на блиски преку Фонд за иновации, Рекет и многу други.

-Има десеттина предмети од последниве година – две за кои јавното обвинителство е мртво, посочи Димовски.

Според него функционерите од власта се заштитени од јавното обвинтелство.

-СЈО имаше политичка цел. Јасна беше целта требаше да се сруши ВМРО – ДПМНЕ за да може да се спроведат операциите Договор со Грција, Договор со Бугарија, рече Димовски.

Коронавирус