петок, 29. јули 2022. Вести денес: 136
home Вести

Димовски до Ковачев: Побугарчените се обидуваат да докажат дека се Бугари, бидејќи по ген никогаш нема да бидат тоа

Димовски до Ковачев: Побугарчените се обидуваат да докажат дека се Бугари, бидејќи по ген никогаш нема да бидат тоа

Во време на Отоманското ропство, голем број Македонски машки деца биле грабани и потурчувани. Ги правеле да бидат јаничари. Подоцна, откако ќе ја поминеле најтешката воена обука, тие, јаничарите, биле најсвирепите убијци. Без милост го колеле Македонското христијанско население. И се тоа, само за да ја докажат лојалноста кон Султанот, бидејќи не биле асли Турци.

Во поновата историја, после Букурешкиот договор, Македонците во Пиринска Македонија биле насила асимилирани и побугарчувани (со исклучок на еден мал дел, кои своеволно станале Бугари и еден дел кои до ден денешен издржаа да останат тоа што се – Македонци). Денеска, побугарчените се поголеми Бугари од Бугарите. И тоа го прават само за докажат дека се Бугари, бидејќи по ген никогаш нема да бидат тоа.
Поздрав, г-дин Ковачев, пишува на својот профил Димитар Димовски од ВМРО-ДПМНЕ.

Во време на Отоманското ропство, голем број Македонски машки деца биле грабани и потурчувани. Ги правеле да бидат…

Gepostet von Dimitar Dimovski am Samstag, 25. April 2020

Коронавирус