петок, 10. јули 2020. Вести денес: 152
МЕГА БОМБА

Еве ја целата листа: Речиси цело семејство Заеви, министри, градоначалници и функционери на СДСМ добија кривични од Боки 13

home Вести

Димовски: Да ја вратиме Македонија на Македонците

Димовски: Да ја вратиме Македонија на Македонците

Дрво без корен не бидува. Така е и со секој народ и неговата историја, традиција и фолклор. Овие три елементи се корените на народот, на почвата на која тој растел, се развивал и се издигнал. Нашите корени и нас како Македонски народ, не негирале со векови. Секој негатор, од негови лични интереси и побуди. Често пати, во тоа негирање, негаторите биле помагани од нашинци. Така е и денес, ништо не е променето. Повторно негирање од страна на нашите соседи, особено од Бугарите и Грците, а од петни жили поддржано и помогнато од наши одродени сонародници (иако, тие баш и не се чувствуваат за Македонци и според нивната теорија, срамно и “демоде” е да си патриот и да си ја сакаш татковината, а модерно е да си “западен” и со шарено знаме). За овие, нема ништо свето. Ниту народ, ниту држава. Ниту историја, ниту традиција. Ниту жртви, ниту слобода. На нив, дури и нивните предци и поколенија не им се свети.
Но, на мнозина од нас, Македонија и се што е Македонско, ни е свето. Оти, тоа е нашиот дом, тоа е нашиот корен, нашата храна, воздух и сонце. #Македонија ни е се! Да ја вратиме #МакедонијаНаМакедонците.

Парламентарни избори 2020