сабота, 6. јуни 2020. Вести денес: 0
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Димков: Патот Трстино- Голак ќе овозможи на населението од Виница подобро и побезбедно патување кон Делчево и Бугарија

Димков: Патот Трстино- Голак ќе овозможи на населението од Виница подобро и побезбедно патување кон Делчево и Бугарија

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Трајчо Димков на собраниската Kомисија за финансии и буџет изјави дека патот Трстино- Голак е од исклучителна важност за населението од Виница и околните села кои се движат кон Делчево и Република Бугарија, но и побезбеден од досегашниот пат патот кон Македонска Каменица, од Кочани кон Делчево кој многу често има одрони и е небезбеден.

-Генерално на мислење и барање на населението од тој крај заради безбедност и заради можност за втора варијанта бидејќи често се случува тој пат заради одрон да биде сопрен и да не можат да одат кон Делчево и Македонска Каменица, вели Димков.

Најнови вести

Коронавирус