петок, 24. јуни 2022. Вести денес: 12
home Вести

Димков до Тевдовски: Мора по сериозно да ги сфаќате проблемите на граѓаните

Димков до Тевдовски: Мора по сериозно да ги сфаќате проблемите на граѓаните

Се работи за амандман со што се предлага да се обезбедат средства во висина од 16 милиони 870 илјади денари за изградба на регионален водоводен систем Плачковица, за водоснабдување на населените места во село Вртешка, Парналија, Ебеплија, Јунузлија, Кепекчелија и Калузлија, вели пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Трајчо Димков на комисија за финансирање и буџет образложувајќи го амандманот што го предлага.

Од страна на министерот за финансии Драган Тевдовски не беше прифатен, при што пратеникот Димков побара од министерот да го сфати посериозно проблемот на жителите на овие села.

Коронавирус